Imaginary HA

Takaisin hevoslistaan

Ginaa voi hyvällä omalla tunnolla sanoa tylsäksi tapaukseksi. Sen hajuttomampaa ja mauttomampaa hevosta saa hakea – on kuin tammalla ei olisi omaa tahtoa lainkaan. Mitä tahansa siltä pyytääkin se tottelee tai jos ei osaa, yrittää parhaansa mukaan arvata mitä siltä halutaan. Varsinaista oma-aloitteista yrittämishalua siltä ei kuitenkaan löydy, vaan jos sen saamat ohjeet menevät liikaa yli ymmärryksen tyytyy se möllöttämään kysyvän näköisenä tekemättä mitään.

Perusrutiinit siis sujuvat Ginan kanssa vaivattomasti, mutta uudet jutut saa välillä vääntää rautalangasta ennen kuin tamma on tarpeeksi varma siitä että se osaa noudattaa käskyä oikein. Kerran opitut asiat tamma sitten muistaakin suunnilleen ikuisesti. Ongelmatilanteissa tai yllättävien asioiden edessä se tukeutuu vahvasti ihmisiin, mikä tekee siitä rauhallisissa käsissä todella varman. Toisaalta epävarman ihmisen ohjauksessa Ginakin joutuu helposti tuuliajolle ja hermostuu tai lamautuu täysin.

Ratsuna Gina on pikkutarkka ja noudattaa apuja täsmällisesti. Sen ei tarvitse pelätä sooloilevan, mutta nöyrä suorittajaluonne tarkoittaa myös sitä, että tamma ei ole näyttävimmästä päästä vaan perusvarma puksutus kuvaa sen tyypillistä työskentelymoodia. Apuherkkyytensä vuoksi se ei myöskään ole kovin anteeksiantavainen ratsastajan virheille vaan vaatii yhtä pikkutarkan ihmisen selkäänsä toimiakseen parhaimmillaa. Eleettömällä ja rennolla ratsastuksella sen voi myös saada sulavamman oloiseksi ja sen kautta näyttämään hieman paremmalta, mutta peruslähtökohta tämän tamman kanssa on teknisesti oikeaoppinen mutta tunnelmaltaan tunteitaherättämätön suoritus.

Ympäristö ei suuremmin vaikuta Ginan mielialaan, vaan sen voi luottaa olevan oma itsensä myös vieraissa tai hälyisissä paikoissa. Ihmiseen tukeutuminen tosin näkyy tässäkin, ja ratsastajan kisastressi tai hermostuminen sitten voikin hajottaa myös hevosen keskittymisen.

i. Uniaq of Aweia
KRJ-II 
ii. Welle's Unique
HANN2 KRJ-II VVJ III YLA2 
iii. Sweet Sensation
KRJ-III KTK-III YLA3 
iie. Welle 345
KRJ-IV KTK-II VIP-MVA Fn VVJ-III YLA3 
ie. Cariana v. Rouce
 
iei. Urbino Prinz
 
iee. Ganessias Carita
Ch KRJ-II YLA3 
e. Indira HA
KRJ-I 
ei. Amarn Jocqer
KRJ-II 
eii. Harleqwin
 
eie. Primetta
 
ee. Impulsion NOV
 
eei. Malerisch DR
 
eee. Lovelorn Leviathan
 

Jälkeläiset

t. Indy Melonade HA s. 12.02.2014 i. Charmant Adoro om. VRL-02488
o. Abstract Vision HA s. 11.05.2016 i. Akidagain HA om. VRL-02488