Pancham Wolf

Takaisin hevoslistaan

Pan on innokas ja energinen ratsastettava, jolla jää välillä kaasu päälle liikaakin. Teoriassa miellyttämisenhaluinen ja yritteliäs, mutta innostuessa ratsastajan kuunteleminen tuppaa unohtumaan. Tämä johtaa kaikenlaiseen höselöintiin, tarkkuuden ja hienosäätömahdollisuusten katoamiseen sekä yleiseen jyräämiseen.

i. Pendragon PB
KRJ-II 
ii. Maedhros
 
ie. Nightingale
 
e. Hazelstar von Gateaway
KRJ-II 
ei. Boneheart
KRJ-I YLA2 
ee. Indian Flag
 

Jälkeläiset

t. Silverbrand Adina s. 14.02.2017 e. Amorie O' Polo om. VRL-02488
o. Silverbrand Picador/Tiny Dancer s. 19.03.2017 e. Crayon Tinkerbeat om. None

Päiväkirja

Päiväkirjamerkintä - 05.02.2017 (omistaja)

Tammikuun lopulla olimme Panin kanssa sen kasvattajan järjestämässä kouluvalmennuksessa. Valmennuspäivänä ori oli jo aamulla lähtövalmisteluja tehdessä ehkä jopa vielä normaaliakin energisempi, eikä sen vireystila ainakaan laskenut valmennuspaikalle päästyämme. Alkuverryttelyissä tilanne alkoi jo tuntua hieman epätoivoiselta, kun kunnollinen kontakti hevoseen oli hervottoman työn ja tuskan takana. Pan ei olisi millään malttanut keskittyä työntekoon vaan pyrki vain lisäämään vauhtia, mitä tahansa siltä pyysikin.

Varsinaisen valmennuksen alkaessa sain kuitenkin oman mielentilani valmentajan tukemana hilattua täydellisen tyyneksi, mikä selkeästi vaikutti hevoseen hyvin positiivisesti. Päädyimme lopulta ihan kelvolliseen suoritukseen, vaikka Pan oli loppuun asti selkeästi ylivireisen tuntuinen. Vähintäänkin uuden ja hieman erilaisia periaatteita käyttävän valmentajan neuvottavana ratsastaminen oli kuitenkin yleisellä tasolla oikein hyödyllistä, ja saimmekin hyviä näkökulmia treeniimme ja vinkkejä jatkoa ajatellen.

Kouluvalmennus Hukkapurossa - 28.01.2017 (Otterley)

Tässä ryhmässä jokainen ratsukko oli varsin erilainen, joten yhteisen tehtävän miettiminen vaati vähän enemmän pähkäilyä. Päätin omistaa valmennuksen ensimmäisen puolikkaan siirtymisille, mikä on takuuvarma harjoitus saada hevoset hyvään työskentelyvireeseen ja kuulolle, kunhan ne tehdään oikein. Jälkimmäisellä puoliskolla ehdimme vielä hioa laukanvaihtoja, joita Vaativa A ohjelmassa tehdään lävistäjällä kolme kappaletta joka neljännellä askeleella. Niinpä teimme valmennuksessa samoin.

Rimin ja Panin valmennus alkoi varsin vauhdikkaissa merkeissä, sillä orilla oli virtaa vaikka muille jakaa. Rim saikin siis alun siirtymisissä keskittyä erityisesti rauhan löytämiseen ja siihen, että siirtyminen tehtiin vasta, kun Pan oli rentoutunut edellisessä askellajissa. Rentoutta haettiin rauhallisilla puolipidätteillä ja tyynellä istunnalla ja kun Rim ei lähtenyt Panin sähläämiseen mukaan, alkoi ori pikkuhiljaa rauhoittua. Laukanvaihdoissa Pan pääsi jälleen kuumenemaan ja kolmen vaihdon onnistuminen ei millään meinannut onnistua, orin jyrätessä eteenpäin. Käskin Rimin koittaa etsiä samanlaista tunnetta kuin valmennuksen alussa – oikeaa zen-mielentilaa – ja tämä vaikutti lopulta ratsukon suoritukseen positiivisesti.

Päiväkirjamerkintä - 29.03.2016 (omistaja)

Pancham Wolf päätyi maailmaan, koska omistajan silmäteräorista Pendragon PB:stä oli ”aivan pakko” saada vielä yksi varsa omaan talliin – kaksihan ei millään riittäisi. Täydellistä emätammaa lähdettiin etsimään oman tallin ulkopuolelta, ja lopulta seulan läpi valikoitui kaunis ja lahjakas Hukkapuron Hazelstar von Gateaway. Tamman hyvän luonteen toivottiin tasapainottavan Pendragonin räiskyvää temperamenttia, ja sen suku oli erinomainen, mutta ei vielä meidän tallissamme edustettuna. Tamman synnytys oli kuulemma sujunut täysin normaalisti ja helposti, ja niin tästä yhdistelmästä syntyi siis Pan, komea mustanruunikko ori, joka ihastutti heti ensihetkistä alkaen.

Ori muutti Hukkapurosta meille heti vieroituksensa jälkeen, ja on alusta asti osoittanut huomattavaa fiksuutta ja luonteikkuutta. Se ei ole aivan yhtä kauhukakara kuin isänsä, ja oppi nopeasti kelvollisille tavoille, mutta selkeää temperamenttisuutta tuntuu tästäkin tapauksesta löytyvän. Lahjakkuutta kouluratsun uralle näyttäisi riittävän, tai ainakin nuorikolla on komeat liikkeet ja varsin korrekti rakenne. Se jää nähtäväksi, mihin asti orin rahkeet lopulta riittävät, mutta odotukset ainakin ovat korkealla.