Silverbrand Moriarty

Takaisin hevoslistaan

Moriarty on hevonen, jonka kanssa on toimittava rennosti ja tehokkaasti jos haluaa pärjätä. Ori viihtyy omissa oloissaan ja stressaantuu helposti kaikesta ylimääräisestä. Siksi se myös asuu tallin rauhallisessa nurkassa ja on pääsääntöisesti vain yhden henkilön huollettavana. Sen karsinaan ei ole asiaa kenelläkään ilman tärkeää syytä, ja hoitotoimenpiteitä ja muita vastaavia varten ori on aina otettava kiinni hoitopaikalle.

Normaalitilanteessa ja hyvällä tuulella Arty käyttäytyy ihan kelvollisesti. Se ei kaipaa ylimääräistä sosialisointia, mutta antaa hoitajan tehdä työnsä rauhassa niin kauan kuin se hoituu jouhevasti ja hevosta turhaan häiritsemättä. Heti jos ihmisen otteissa on epävarmuutta tai hutiloimisen makua ori alkaa kuitenkin kerätä kierroksia. Stressitason noustessa sen käytös luisuu nopeasti ikävään suuntaan, ja koska komentaminen yleensä vain pahentaa tilannetta, pyritään tällaisia tilanteita välttämään viimeiseen asti. Kunhan orin kanssa toimii asiallisesti ja sille sopivalla tavalla, kisahevosen arkeen kuuluvat tilanteet hoituvat riittävän kivuttomasti. Kilpailureissuja ori ei yllättäen stressaa juuri lainkaan, vaan esittää yleensä vieraissa paikoissa parasta käyttäytymistään. Ihmisten turhaan säätämiseen se saattaa edelleen hermostua, mutta itse kisapaikan hälinä ja muut hevoset eivät tunnu sitä häiritsevän.

Arty on erittäin energinen ja nopealiikkeinen ratsu, jolla on taipumuksia kiihtyä huomattavasti. Ratsastajan on siis pysyttävä tarkkana orin mielentilasta ja pidettävä huolta, että sen vireystila pysyy sopivana. Se onnistuu yleensä hyvin tarjoamalla orille tarpeeksi mielekästä tekemistä ja olemalla apujen kanssa korostetun selkeä. Arty ei nimittäin lähde epäselvissä tilanteissa arvailemaan, mitä ratsastaja mahtaa siltä haluta, vaan lähinnä turhautuu hyvin nopeasti pieniinkin epämääräisyyksiin ja pahimmassa tapauksessa alkaa jättää ratsastajan täysin huomiotta. Oikein käsiteltynä Arty on hyvin liikkuva, älykäs ja innokas ratsu, joka kuuntelee herkeämättä ratsastajaa ja suorittaa pilkuntarkasti kaiken mitä siltä pyydetään.

i. Sokerikuun Morvayn
 
ii. Bravo O' Polo
 
iii. Psychotic SIN
VIR MVA Ch 
iie. Ciars Tigris
 
ie. Presque Vu Vegas
 
iei. Beherzt of Mirraberg
 
iee. Strebenwind
 
e. Silvebrand Chione
KRJ-II 
ei. Gotham Get Better
KRJ-I KRL-II KTK-II YLA2 
eii. Tropica Ghost Tour
KRJ-I YLA3 
eie. Royals All Hallows Eve
 
ee. Chanellie K.
 
eei. Solo Project PB
 
eee. Gotham Chantelle
 

Jälkeläiset

t. Silverbrand New Hope s. 17.01.2017 e. Silverbrand New Sun om. VRL-02488