Silverbrand Pandora

Takaisin hevoslistaan

Dora on suloinen tamma, todella ystävällinen ja kiltti. Se on kuitenkin myös äärimmäisen herkkä ja vaatii sen mukaisen kohtelun. Tammaa ei voi juuri komentaa, se menee siitä aivan lukkoon. Onneksi se kuitenkin on niin hyvätapainen, että kurinpalautuksille ei juuri ole sen kanssa tarvetta. Silloin harvoin kun Dora kuitenkin sattuu tekemään jotain epätoivottavaa, riittää aivan kevyt huomautus palauttamaan tamman toivotun käytöksen maailmaan.

Hoitaessa Dora on varsin lupsakka tapaus, eikä vaadi sen kummempia erityistoimenpiteitä. Tamman herkkyys on tietysti hyvä ottaa huomioon olemalla rauhallinen mutta tehokas. Jos neiti joskus vaikuttaa poikkeuksellisen hermostuneelta, on se hyvä sitoa kiinni molemmin puolin. Se nimittäin yleensä tuntuu rauhoittavan Doraa, ehkä siksi että poistettu liikkumavara sallii sen vain seisoa paikallaan ja antaa hoitajan tehdä tehtävänsä. Normaalisti se nimittäin on aina tarkkana hoitajan toimien suhteen ja kyttää odotetaanko sen väistävän ihmistä.

Kiltteydestään huolimatta Dora ei ole maailman suurin hellyydenosoitusten ystävä. Se kyllä nätisti sietää kaiken, mutta eniten se itse tuntuu pitävän pienistä ja pikaisista silityksistä ja taputuksista, kun taas pitkälliset rapsuttelut ja hinkkaamiset vain näyttävän ärsyttävän sitä. Sama pätee myös muissa toimenpiteissä: eläinlääkärin, kengittäjän ja muiden kohtaamiset sujuvat tammalta ongelmitta kunhan ihminen hoitaa työnsä varmaotteisesti ja tehokkaasti. Jos homma menee sähläämiseksi, hermostuu Dora nopeasti ja muuttuu sätkyksi ja levottomaksi.

Ratsuna Dora on niinikään herkkis eikä jaksa minkäänlaisia säätämisiä ratsastajan taholta. Kevyesti ja rauhallisesti ratsastettuna se kuitenkin toimii upeasti ja on tottelevainen, työhaluinen ja energinen. Normaalioloissa tamman keskittymiskyky on rautainen, mutta suuresti normaalista poikkeavat häiriötekijät voivat saada sen kyttäilemään ja säpsymään. Kilpailutilanteessa tätä harvemmin esiintyy, sillä Dora on tottunut siihen, että vieraassa paikassa on hälinää ja vilskettä. Kotitallilla tapahtuviin muutoksiin ja esimerkiksi normaalisti rauhallisen ja tutun kotikentän laidalla kuuluvaan epätavalliseen meteliin tamma sen sijaan voi reagoida voimakkaastikin.

i. Arkham Cortendo
KRJ-II 
ii. Rodolphus PB
KRJ-I 
iii. Doom N' Gloom PB
KRJ-I KTK-II 
iie. Heads Will Roll PB
 
ie. Mori Noir PB
 
iei. Magorian PB
KRJ-I KTK-II 
iee. Amor E Morte PB
KRJ-I 
e. Silverbrand Party Poison
 
ei. Getaway HA
KRJ-I 
eii. Gotham Get Better
KRJ-I KRL-II KTK-II YLA2 
eie. Abhorrence O' Polo
 
ee. Piper Rox
KTK-II KRJ-II 
eei. Painkiller 54
Ch KRJ-II 
eee. Roxanne '66
Ch KRJ-I KTK-II YLA2 

Jälkeläiset

t. Silverbrand Penrose s. 18.03.2017 i. Silverbrand Zankou om. VRL-12971