Silverbrand Vanilla Smile ✝ muistosivu

Takaisin hevoslistaan

Kisauransa jo lopettanut Milli on osoittautunut erinomaiseksi siitostammaksi. Se on vahvaluonteinen ja selväpäinen ja hoitaa varsansa poikkeuksetta rennosti ja hyvin. Ihmisten kanssa se toimii mukavasti niin varsan kanssa kuin ilman, käyttäytyen ennakoitavan rauhallisesti lähes tilanteessa kuin tilanteessa. Mörköjä sen kanssa ei siis tarvitse pelätä, ja arkipäivän tilanteet talutuksesta lastaamiseen ja eläinlääkärikäynteihin sujuvat miellyttävällä rutiinilla. Tamma ei myöskään ole erityisen herkkä sen suhteen, kuka sen kanssa touhuaa. Tuntematonkin ihminen on sille siis aivan okei niin kauan, kun hän käyttäytyy tamman näkökulmasta järkevästi ja luotettavasti.

Oma-aloitteisesti Milliä huomioiva (erityisesti anteliaasti rapsutuksia jakeleva) ihminen on aina tamman mieleen, sillä se osaa olla varsin seurankipeä ja sosiaalinen otus. Silloin tällöin tämä näkyy huomion kerjäämisenä ja muuta epätoivottuna käytöksenä, joita Milli jatkaa päättäväisesti ja uupumatta jos sitä ei selkeästi käske lopettamaan. Tamma on myös varsinainen ahmatti, eikä tosiaankaan nirsoile ruokiensa suhteen. Ruokintajärjestyksen on aina oltava sen mielestä oikea, muuten alkaa varsin äänekäs aterian vaatiminen. Tästä syystä se onkin tallin ensimmäisten ruokittavien joukossa. Minkäänlaisia ylimääräisiä makupaloja tammalle ei parane tarjoilla, muuten keräämisestä ja vaatteiden ja tavaroiden perusteellisesta tutkimisesta on lähes mahdoton päästä eroon.

Nykyään Milli on ratsastuskäytössä lähinnä mielenvirkistysmielessä, mutta sen selässä ollessa huomaa kyllä edelleen miksi se oli erinomainen kouluratsu. Tamman keskittymiskyky on huippuluokkaa, eli halutessaan sen kanssa voi hinkata samaa harjoitusta loputtomiin. Lisäksi siltä löytyy aimo annos miellyttämisenhalua ja herkkyyttä, jotka tekevät siitä kevyen ja miellyttävän ratsastettavan. Reipas eteenpäinpyrkimys on asia, jonka kanssa aikoinaan sai tehdä eniten töitä täydellisen vireen löytymiseksi, mutta nykyisin Millin tasaisuus ja rauhallisuus ovat enimmäkseen positiivisia puolia; tamma on mitä mainion maastoilukaveri, jonka kanssa höntsäillessä ei tarvitse turhia stressata.

i. Walk Talking CTN
 
ii. Lost Soul 66
 
ie. Goblin Catwalk
 
e. Silverbrand Vera
 
ei. Strobelight
 
ee. Verwelkte Blume GER
 

Jälkeläiset

t. Silverbrand Vanilla Ice s. 17.11.2014 i. Silverbrand Foreword om. VRL-12379
t. Silverbrand Vanilla Flow s. 09.05.2016 i. Scaon Ghostbuster om. VRL-12909
o. Silverbrand Furys s. 15.06.2016 i. Silverbrand Foreword om. VRL-02488
t. Silverbrand Vaniline s. 05.02.2017 i. Silverbrand Damonlike om. VRL-02488

Päiväkirja

Kouluvalmennus - 19.02.2017 (Milena)

Helmikuinen pakkaspäivä oli oiva aika valmennukselle. Ratsukko jolle olin valmennuksen luvannut, oli minulle aivan vieras, joten joutuisimme aloittamaan aivan nollasta. Saavuttuani tallinpihaan menin suorinta tietä maneesin, sillä sinne minut oli ohjeistettu.

Maneesissa lämmittelikin jo ratsukko ja oletin sen olevan valmennettavani. Katselin hevosen liikeratoja ja ratsastajan apuja, jotka saivat minut ymmälleni. Ratsukko saapui luokseni ja ratsastaja kertoi hieman mitä olisi tarpeen käydä tarkemmin läpi. Pyysin ratsukon siirtymään rentoon keskiraviin. Milli liikkui todella rennosti ratsastajan alla, mutta kuski taasen oli hieman liian jännittynyt. Käskin häntä istumaan alas ja rentoutumaan. Hevosen liike vapautui vielä enemmän ja pyysin heitä siirtymään käyntiin. Käynnissä pyysin ratsastajaa kokoamaan Millin ja tekemään isoja ympyröitä, jotta pääsisin näkemään, miten hevonen taipuu. Milli kulki hieman epävarmasti, joten kannustin ratsastajaa antamaan lisää luottoa hevoselle. Yhteistyössä tarvitaan luottamusta. Ratsukolta löytyikin sitä, mutta kilpailumenestykseen tarvitaan lisää. Halusin jättää laukkatyöskentelyn kokonaan pois, jotta keskittyminen raviin ja käyntiin olisi mahdollisimman korkea.

Pyysin ratsukkoa siirtymään raviin ja sen kautta koottuun raviin. Pyysin heitä tekemään suunnan muutoksia, jotta pääsin katsomaan oliko hevosen työskentelyssä puoli eroja. Molemmat suunnat kuitenkin vaikuttivat tasapuolisilta.

Ennen valmennuksen loppumista halusin vielä nähdä käynnissä kokoamisia, joten pyysin ratsastajaa siirtymään käyntiin ja kokoamaan hevosen aina ennen kulmaa, jonka jälkeen vapaata käyntiä. Milli toimi erittäin hyvin kokoamisissa, eikä ratsastajan avuissakaan ollut moitittavaan, joten päätimme valmennukseen hyvissä merkeissä.