Superset O' Polo

Takaisin hevoslistaan

Pero on isänsä tapaan varsin suuriegoinen otus, joka hyväksyy vain parhaan mahdollisen kohtelun ja ihmisten loppumattoman ihailun. Toisia hevosia ori ei voi sietää (luonnollisesti pois lukien tammat otollisena vuodenaikana) ja se onkin syytä pitää mielessä ja hevonen riittävän loitolla muista. Aina tämä ei ole helppoa, sillä taluttaessa Pero on helposti sitä mieltä, että päätös kulkusuunnasta on hänen hallussaan eikä kenenkään muun. Tälle orille kuolaimet tai muut viritelmät siis suuhun myös taluttaessa, ellei ole hevosen tuttu ja 110% varma siitä että on saanut orista henkisen yliotteen.

Hoitajan ollessa ripeä ja ammattitaitoinen Pero käyttäytyy kiltisti eikä aiheuta ongelmia. Silloin sujuvat niin tavan harjaus mistä vain kuin vähän erikoisemmatkin toimenpiteet. Epävarmuus, häsläys tai hutilointi hoitajan puolelta sen sijaan saavat oriinkin pois tolaltaan ja ärsyyntymään, eikä hyvätapaisesta Perosta näy enää jälkeäkään. Mikäli ori kokee tulleensa kaltoin kohdelluksi, muuttuu se vihaiseksi äkäpussiksi, joka vilauttelee hampaitaan eikä ole lainkaan yhteistyöhaluinen. Rauhallisen päättäväisellä mutta hellällä kohtelulla sen saa kuitenkin yleensä rauhoittumaan ja vakuutettua uudelleen siitä, että ajattelee vain ja ainoastaan orin parasta.

Ratsastajan alla Pero on herkkä ja omapäisyyteen taipuvainen, ainakin jos sille antaa pienimmänkin syyn epäillä ratsastajan pätevyyttä. Orin selkään tarvitaankin erittäin pienieleinen ja johdonmukainen ratsastaja, joka ei anna syytä moiseen. Sopivan ihmisen parina Pero on melko yritteliäs ja erinomaisen taitava kouluratsu, jonka suuri ego ja itserakkaus varmistavat, että ori osaa esiintyä. Laajaliikkeinen ja energinen Pero onkin näyttävä näky niin kilpakentillä kuin kotimaneesissa. Kilpailupaikoilla orin machoilu valitettavasti lisääntyy huomattavasti, ja se onkin ylimääräisen vaivan aiheuttaja hevosen kanssa kisamatkaillessa. Itse suorituksen onnistumisesta Peron kanssa ei ole tarvetta stressata, mutta orin pitäminen kurissa ennen ja jälkeen vaatii kärsivällisyyttä ja lujaa otetta.

i. Silverbrand Sordid
 
ii. Strobelight
 
ie. Autumn Star
 
e. Damn Season O' Polo
 
ei. Mad Season
 
ee. Damn Monkeys
 

Jälkeläiset

t. Silverbrand Thalassa s. 01.07.2016 e. Crayon Tinkerbeat om. VRL-02488
o. Silverbrand Superego s. 06.01.2017 e. Silverbrand Sassafras om. VRL-02488